vijf redenen waarom diamond painting de leukste hobby van dit moment in Nederland is

Wat is diamond painting?

Als je diamond painting letterlijk vertaald betekent het diamant schilderen. Klinkt als een dure hobby… diamond painting de leukste hobby van nederland
Wees gerust, we praten hier over zogeheten rhinestones (geen echte diamanten). Rhinestones klinkt waarschijnlijk al wat bekender in de oren. Dit zijn die kleine glimmende steentjes, zoals Gerard Joling die vaak draagt op zijn T-shirts. Of wat dacht je van die hippe mobiele hoesjes, met ‘diamantjes’ erop? Precies, dat zijn rhinestones. Nu zijn die er in twee verschillende soorten, vierkant en rond, 5D en 3D, maar daar later meer over.

Waar komt diamond painting vandaan?

Oorspronkelijk uit Azië, waar dit al jaren als nieuwe kunstvorm wordt erkend. Het is persoonlijk, vereist veel precisie en oogt ontzettend mooi. Iedere painting kan uniek worden genoemd. Nu verklap ik eigenlijk al één van de vijf redenen waarom Nederland inmiddels ook verslaafd raakt aan deze nieuwe hobby. Lees hieronder alle vijf de redenen waarom Nederland in de ban raakt van diamond painting.

Vijf redenen waarom Diamond painting de nieuwste en leukste hobby is van dit moment.

  1. Iedere diamond painting is uniek te noemen, vereist veel precisie en tijd en vormt een oogverblindend mooi kunstwerk. Diamond paintings worden daarom gezien als het perfecte.
  2. Het is een verslavende hobby. Het is een combinatie van puzzelen, schilderen, kruissteken, borduren en patroon steken met ‘diamanten’. Eenmaal af is het resultaat verbazingwekkend. Op naar de volgende!
  3. Iedereen met geduld en precisie kan diamond painten! Hoe kleiner het oppervlak van het schilderij, hoe eenvoudiger (minder steentjes) het project is. Meer ervaren? Wat dacht je van deze diamond painting: 105 cm x 85 cm.
  4. Een hobby voor jezelf of mét gezelschap. Het enige wat je extra nodig hebt zijn pincetten. Zo kunnen ook kinderen meehelpen aan bijvoorbeeld een Minions schilderij.
  5. Gebruik je eigen foto als diamond painting. Hoe groter het oppervlakte van het doek, hoe meer details en spannender het project. Zo wordt jouw trouwfoto, favoriete club, nieuwe auto of lieve dochter op een schitterende wijze vereeuwigd!

Ben je inmiddels net als ons helemaal enthousiast geworden van deze nieuwe hobby of heb je een vraag? Laat hieronder een reactie achter. We zijn benieuwd!